Äntligen tillbaka!

Såg att jag inte gjort en uppdatering sedan i juni förra året – shame on me! Men sen har det kanske inte hänt sådär jättemycket, eller det har det kanske? 😀

Nu är det februari 2018, och vi anlitade advokat i september förra året tror jag. Anledningen till detta är ju att det finns saker i huset som inte är klara, saker som blivit fel och saker som blivit värre. Entreprenören sköt fram saker gång på gång på gång, för att sedan ha mage att vilja ha mer pengar. Då fick vi nog.

Förra veckan hade vi slutbesiktning och entreprenaden blev inte godkänd. Det var många fel på listan, och vissa kommer bli väldigt dyra att åtgärda. Några av dessa är putsning av fasaden, järnbalk över skjutglaspartiet i kök/matsal och FTX-systemet. Sen är golvet på hela bottenvåning underkänt, likaså strular golvvärmen. Som sagt, listan är lång.

Advokaten kommer driva ärendet mot entreprenören, men kräva ersättning istället så att vi kan anlita annan firma att slutföra då vi inte längre har något förtroende för honom. Just nu är vår advokat på semester, men kommer kontakta entreprenören inom kort.

Men vi kan väl fokusera på något kul? Just nu håller vi på att pilla hemma. Vi har bott här i över ett år men inte är det färdigt för det! 😀

Tvättstugan börjar se ordentlig ut. Innan hade vi ju en extra värmepump som stod och tog en massa plats, men den har vi fått sålt. Målningen av tvättstugan gjorde ju entreprenören som kompensation, då väggarna inte var färdigställda då vi skulle måla innan värmepumpen installerades. De var två killar hos oss som målade med ett lager vit färg som inte var avsedd för våtutrymme, så det kletade av sig på disktrasan när jag skulle torka fönsterbrädan. Detta ville han nu ha 10 000 kr för. Inte nog med att vi har mailkonversationer där det han säger att de ska måla som kompensation – och sen dessutom gör dom arbetet underkänt.

Jaja, vi har bestämt oss för att måla tvättstugan själva. Som ni kanske minns har vi schackrutigt klinkergolv och vita underskåp med svart bänkskiva. Vi har köpt Jotuns Lady Dusky Blue (andra raden, tredje kolumnen):

Dusky blue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tror det kan bli jättefint där. Ska sätta upp en vit hissgardin och har krukor som är svarta och vita. Just nu har vi två tvättställ i tvättstugan, men vi planerar att sätta upp en på väggen som man kan dra ut och fästa på väggen mitt emot. Finns att köpa på t.ex. Bauhaus:

0024367A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det är väl det vi planerar att göra i tvättstugan, utöver att måla. Ev monterar vi ner två av vägglamporna då det inte blev möjligt med skåp och bänkskiva under eftersom golvvärmeskåpet måste vara tillgängligt. Om vi går vidare till entrén så är det väl inte så fasligt mycket som ska göras där. Vi har köpt material till att gjuta en bänk som ska stå vid vänstra väggen, och beställt planscher som ska vara uppe på väggen tillsammans med en rund spegel. Denna spegel köpte vi på Rusta:

 

 

SpegelDen är 65 cm i diameter

 

 

Dessa planscher är beställda:

Screenshot_20180209-174407

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Screenshot_20180209-174503

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har även några foton på barnen och katterna som ska upp på tavelväggen. I övrigt är hallen i stort sett färdig. Köpte IKEAs pinnig för de kläder som används dagligen, resten är i två dubbelgarderober. Bild från IKEA:

201741_hamp01a_01_PH141326

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vardagsrummet börjar bli klart. Det är en skjutdörr som ska upp för dörröppningen till förrådet under trappan, i övrigt är vi ganska nöjda:

sdr

Lite mys och värme när köldknäppen kom:

oznor

Har även fått upp två tavlor:

cof

Lite växter:

cof

cof

Får se om monsteran överlever, ena katten har redan förstört tre blad.

Har lite bilder från köket. Det är inte helt klart ännu, det saknas fortfarande två socklar och ev skåp som ska vara ovanpå högskåpen (ursäkta röran, det var bara ett år sedan vi flyttade in :P).

cof

cof

cof

Lite smågrejer ska fixas i de flesta rum, som lite handtag på skåp, lite färg där de sänkt dörrar och så.

/G

 

Kommentera