Fortsättning trädäck…

Nu har mittdelen av trädäcket i stort sett blivit klart. Det enda som ska göras är att såga ut genomförning av stuprör och bevattningssystem i ena hörnan. Det tog en dag att lägga all marksten på plats och väga av med lod och kilar, samt att lägga all trall på mittdelen. Det blev en glipa i slutet av trädäcket (vi började utifrån och in mot fasaden) som varierade mellan 5-3 cm, så det tog en del att fixa den sista biten. Vi blev dock väldigt nöjda och är glada att vi har ett trädäck att kunna gå ut på.

Trädäcket är klart för trallning, har vårt fina egengjorda sågbord på plats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En bra bit på vägen!

En bra bit på vägen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mittdelen i stort sett klart!

Mittdelen i stort sett klart!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lily njuter i solen

Lily njuter i solen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I morse påbörjade jag arbetet med att lägga trall på den delen som är utanför flickornas rum. Jag gjorde det svåraste, att mäta ut och såga till ramen som ska läggas innan trallen ska på. Det var ungefär det jag orkade i 80 graders värme och ingen vind, och efteråt såg jag ut som en chokladbulle med all sågspån.

Trädäcket utanför flickornas rum har fått ram.

Trädäcket utanför flickornas rum har fått ram.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På kvällen lade vi den sista trallen utanför flickornas rum, bilder kommer snart! Nästa steg är antingen att göra klart ram och trall utanför vardagsrummet eller att påbörja pergolan utan för flickornas rum. Jag längtar tills hela trädäcket är klart och jag kan börja plantera 😀

Utanför flickornas rum ska det vara (från höger till vänster) brokschersmin, marktäckande ros alt buskros, klätterros, benved, benved igen efter trappsteg, klätterros, buskros/marktäckande ros, syrénbuddleja. Sen kommer mittdäcket där det nu lutar åt att plantera ett mindre träd på varsin sida om trappen ner och dessa ska omgärdas av marktäckande rosor. Har inte helt gett upp iden om blomlåda, tänker att vi har en smalare variant uppe på altanen istället. Efter mittdelen fortsätter sedan rabatt med syrénbuddleja, rosor, vindruvor och ev schersmin.

/G

 

 

 

 

Kommentera