Nybyggnadskarta

Idag har nybyggnadskartan äntligen anlänt! Vilket har inneburit att jag fått sitta och fila på alla våra underlag själv, eftersom Johan är iväg på utbildning i Stockholm hela veckan. De underlag som vi gjort är för el, vvs, fönstersättning samt lite ändringar interiört. Enligt avtal ska vi få våra färdiga ritningar inom 7 arbetsdagar, vilket ska bli jättespännande!

Jag har skickat ut lite trevare bland byggföretag, men det är verkligen inte lätt att veta vad man får. Eller var man ska leta! Har hittat ett företag i nordvästra Skåne som levererar och bygger stenhus, men som också är återförsäljare för Ytong och har ett erbjudande där de murar ytterväggarna och putsar dessa utvändigt för 950 kr/kvm, och då ingår Ytong Energoblock 365 mm. Hade de gjutit plattan också, så hade en snickarfirma kunnat ta över med takläggning, fönstersättning, innerväggar, invändig puts, el, vvs och ventilation. Även invändiga snickerier såsom att sätta i innerdörrar, trappa och göra 2 badrum.

Jag får fortsätta titta runt! Nästa steg är att skicka in bygglovshandlingarna till kommunen och hoppas på att det inte drar ut alltför länge. Drömmen är ju att kunna börja i slutet av eller efter sommaren.

 

/G

Kommentera