Offert på kakel

Har ju letat kakel i Polen via nätet (Google Translate är min bästa vän för tillfället). Har varit inne och tittat på många bra sidor, bland annat Dekordia och Domus. Dekordia fraktar till Sverige, men hade inte det marmorkaklet som vi ville ha. I övrigt hade dom väldigt bra priser. Hittade slutligen Modnydom24, som jag för närvarande har en email-konversation med. Vi har fått offert på kakel till badrummen, köket och tvättstugan. Tvättstugan får klinker från Equipe, ett arabesqueformat klinker som heter Curvytile. Färgen är Factory Grey:

Till köket på väggen vid bänkskåpsraden (vi ska inte ha några ovanskåp) har vi också valt kakel från Equipe, men från deras Hexatilekollektion. Vitt matt kakel:

Det stora badrummet får Calacattamarmor på golvet och upp på väggen bakom duschen. Marmorn kommer från ett italienskt företag som heter Novabell. Kollektionen heter Imperial. Såhär ser Calacattamarmorn ut:

Calacatta BIANCO

Calacatta-BIANCO Grigio IMPERIALE

Calacatta BIANCO.jpg6

I vårt badrum ska vi ha Statuariomarmor, från samma kollektion:

Statuario-grigio IMPERIALE

Statuario-grigio IMPERIALE.jpg3

Jag har gjort en förfrågan om de också säljer ”decori” från Novabells Imperial-serie, men det börjar tydligen inte produceras förrän i mitten av mars. Det är detta vi vill ha, också i Statuariomarmor:

IMPERIAL Provenzale Statuario Lapp.

Vi håller tummarna att de kan erbjuda det också. Sååå, nu till det intressanta. Vad kostar då detta? Vi har begärt offert på

 • 8 kvm Equipe Curvytile
 • 8 kvm Equipe Hexatile
 • 15 kvm Novabell Imperial Calacatta 60 x 60
 • 14 kvm Novabell Imperial Calacatta 30 x 60

Vi har då fått följande priser:

 • Curvytile = 235,44 euro (cirka 2300 kr)
 • Hexatile = 208,08 euro (cirka 2000 kr)
 • Calacatta = 479,46 euro (cirka 4600 kr)
 • Statuario = 445, 21 euro (cirka 4300 kr)
 • Frakt: 230 euro (cirka 2200 kr)

Sammanlagt var offerten på 7004,87 zt, alltså runt 15 500 kr. Det blir ett snitt på 344 kr/kvm på kaklet, vilket är helt överkomligt.

Jag gick in och kollade priser på Stonefactory och lade 14 kvm Statuariokakel 30×60, 15 kvm Statuariokakel 60×60, 8 kvm hexagonformat kakel och 8 kvm av arabesqueformat kakel, och fick då en slutsumma på 38 000 kr.

Som jag nämnde tidigare, så ska marmorn ligga på golvet och på en fondvägg i stora badrummet och det ska också vara så i vårt badrum. På resten av badrumsväggarna har vi vitt matt kakel i storlek 30 x 60. I har räknat ut att snittpriset på allt kakel i våra badrum blev 195 kr/kvm och då är frakten medräknad. Skönt att se att all tid man lagt ner på detta har gett lite!

 

/G

5 kommentarer

 1. Axel says:

  Köpte ni i från polen tillslut, blev priset som förväntat och gick det smidigt? Vi har själva märkt att priserna är bra mycket bättre i polen.

Kommentera