Fönster

Då diskuterar vi lite fönster.

Vi har bestämt oss för PVC-fönster. I stort sett inget underhåll i jämförelse med träfönster. Betydligt billigare än aluminium. En kollega har rekommenderat ett företag som importerar från Polen, han har varit mycket nöjd med pris, kvalitet och leveranser. De samarbetar tydligen med Szach-mat, som man inte längre kan beställa från. Laganfönster heter företaget, bosatt i Skåne. Kolla in deras hemsida: www.laganfonster.se.

Ett annat företag som vi snubblade över är Nordiska Fönster. Gillar skarpt deras hemsida, man får direkt ett pris på fönstret efter de tillval man gjort. Finns fönster med energisparkarm med lågt u-värde.

På byggahus.se halkade jag in på en tråd där ts länkade till www.nsfonster.se. Efter en snabbkik där blev jag intresserad av deras fönster, de såg väldigt ”äkta” ut och man kunde få med ett gammaldags utseende vilket jag gillar. Dock får jag ingen prisbild på deras hemsida, vilket jag inte är supernöjd över. Det blir kanske att skicka efter en offert när det blir dags.

Skriv gärna om ni har erfarenhet av PVC fönster och kom med tips! Mottages tacksamt.

 

/G

 

2 kommentarer

 1. Muneer A. says:

  Hej!
  Otrolig intressant blogg.

  Vilket pvc fönster har ni valt i slut ändan ( vilket företag/websida ?) är ni nöjda med pvc fönster?

  Vad är det för typ och mått på Ytong blocken för ytter- respektive innerväggar?

  • Gisela Svensson says:

   Hej! Jag ber om ursäkt för sent svar!

   Vi köpte fönster via vår entreprenör, så kan tyvärr inte säga vilket företag dom kom ifrån! Vi är nöjda med pvc-fönster, har inte märkt av någon blekning eller missfärgning och de är lätta att torka av.

   Vi har Ytong i storlek 24 cm i ytterväggar (har ju 12 cm tilläggsisolering utanför). Innerväggar är 10 cm alternativt 20 cm om jag inte missminner mig!

Kommentera