Blandade nyheter

  • varit i kontakt med ytterdörrsföretaget och de har gett offert på 19 700 kr, då är det en parytterdörr på 150 cm med glas med u-värde på 0.8. Cyliner, lås och handtag ingår. Valfri färg. Vi ska göra en beställning så fort vi kommer överens om en färg.
  • Har köpt en takintegrerad köksfläkt. Betalade 11 500 kr för fläkten inklusive en extern motor. Ser ut såhär:

  • Varit i kontakt med 6 olika företag i Polen angående en kamin som vi vill ha. Det är Hajduks Volcano 3PL h, och ser ut såhär:

Det är såklart bara glaset som syns när den är färdiginmurad. Priset på en sådan är mellan 25 000-30 000 kr. När jag satt och surfade runt blev jag istället sugen på en ”riktig” eldstad, helst en sån fin amerikansk med spiselkrans eller mantel eller vad det heter. Hittade en bild som stämmer ganska bra med vad vi vill ha: inmurad eldstad med bänk under där det finns plats för förvaring av ved. Jag skulle kunna tänka mig att montera en fin spiselkrans också. Här är bilden (försök tänka bort all the ethnical decoration):

Har skickat iväg ett mail till Bobby och frågat vad det tar för att mura upp en sådan. De skulle ha 10 000 för att installera den andra kaminen samt klä in allt med speciella skivor som sedan skulle putsas. Han nämnde nämligen tidigare att han kunde mura spisar om vi var intresserade.

  • Har ringt företag och kollat om de kan komma och flytta vår container lite. Den står nämligen någon meter in på tomten bredvid.
  • Håller på att ordna inför Polenresan. Fixat över lite pengar från byggnadskreditivet och kollar tillgänglighet av varor i varuhusen. Mailat Mediamarkt och frågat om de kan lägga undan varor till oss så att vi bara kan hämta i butik när vi är där. Det gäller kylskåp, frys, ugn, kombiugn, häll, diskmaskin och tvättmaskin/torktumlare. Jag hoppas på positivt besked.

/G

Kommentera