Blandad kompott

Då var det dags att uppdatera igen. Varit på en härlig minisemester hos svärföräldrarna, och nu är man tillbaka i verkligheten igen.

  • Vi kontaktade ju Bobby och gick igenom de saker vi ville ha korrigerat på bygget – det var inga problem. Verkar vara ett missförstånd hos platschefen på bygget.
  • Har köpt handtag till innerdörrarna, blev ett i ”mässing” från Byggmax, 159 kr st:

D_rrhandtag_innerd_rr

Bild lånad från Byggmax

  • Har också beställt lite saker från Byggmax, bland annat en hasp till vår sovrumsdörr (hehehe), skålhandtag till skjutdörren i köket och toalettvred. Allt i mässing.
  • Innerdörrar är beställda. Beställt 9 vanliga innerdörrar och en skjutdörr med inbyggd ram. Det landade på 23 457 kr, allt inköpt på Hemfint.se. Det blev kompakta, vita innerdörrar i gammal stil. 8 innerdörrar (sovrum, en suite, gästrum, vind, tvättstuga och 3 barnrum) heter Gotland 4-spegel:

1 dörr till stora badrummet, heter Gotland 4-spegel SP3. Har frostat glas. Valde denna dörren för att den skulle vara lite olik dörrarna till flickornas rum, så att gäster snabbt vet vilken dörr som är till toaletten. Ser ut så här:

Och så har vi skjutdörren mellan kök och vänstra flygeln. Vi valde mycket glas i dörren för att det inte skulle bli så mörkt i hallen där. Den heter Gotland 4-spegel SP10, och ser ut såhär:

  • Beställt klinker till stora badrummet. Beställde från Modnydom24.pl. Det blev drygt 15 kvm klinker, det ska ligga på golvet och gå upp på väggen där ytterfönsterna är. Vi valde calacattamarmor från ett Italienskt kakelföretag som heter Novabell. Serien heter Calacatta Bianco Imperial Silk 60×60 cm (matt klinker, inte glansigt). Vi betalade 5855 kr inkl frakt. Så här ser det ut (tror dock inte att vår storlek finns med på bilden) :

  • Beställt mattor till flickornas rum, alla från Ellos. Fanns rabattkod med 40% på en vara + fri frakt. Så jag beställde en matta, Johan beställde en matta och min syster beställde en matta. Sparade nästan 1100 kr, inte illa! Lily får en matta som heter Pesaro, går även att ha utomhus. Storlek 140×200, svart. Ordinarie pris 499 kr:

Ellos Home Matta Pesaro 150x200 cm

Dahlia får en matta i storlek 150×200, den heter Joanna och vi beställde en grå. Ordinarie pris 799 kr:

Ellos Home Bomullsmatta Joanna 140x200 cm

Lo får en med lite mer färg, en rosa. Storlek 135×190 cm och heter Marrakesh. Var inne på Ellos hemsida och de verkar inte sälja den i rosa i de fyrkantiga versionerna längre.

Beställde även roll-upp gardin från Ellos, en till tvättstugan och en som kanske ska vara i vårt badrum. 139 kr för Francine grå som var 120 cm bred:

 

  • Har beställt lampor till tvättstugan, som belysning över bänkskivan. Kommer bli 4 st Markslöjdslampor som heter Ekelund. Det är en vägglampa och kostade 439 kr/st på Bauhaus. Ser ut såhär:

VÄGGLAMPA MARKSLÖJD EKELUND SVARTBRUN 40W E27

  • Även tittat på bänkskivor på Bauhaus. Ska ha bänkskiva till tvättstugan och stora badrummet. Tvättstugan kommer ju ha svart-vittrutigt golv, vita skåp från Epoq (samma som i köket), vita väggar, 4 svarta vägglampor (se ovan). Kaklet som ska vara ovan vasken har vi inte bestämt än, men antingen blir det vitt, fasat metrokakel som i köket eller så gör jag eget av den leran jag köpt. Känns inte som om att vi vill lägga ner några jättesummor på bänkskivan i tvättstugan. Har hittat en i laminat, helt vit och fin som vi nog kommer ta till både badrummet och tvättstugan. Den kostar 699 för 3650 mm och vi behöver då köpa 2 st.
  •  På torsdag, 12/5, kommer takstolarna. Tänkte ta med en brassestol till tomten och titta på lite när dom levereras och sätts på plats.
  • Var på IKEA idag och köpte lite knoppar till garderoberna i hallen (som ska vara gråmålade) och till garderoberna i vårt sovrum (som nog kommer vara grårosa). Det blev Fåglavik knopp i mässing. Köpte

st 2-pack à 29 kr:

FÅGLAVIK Knopp IKEA De här mässingsknopparna gör att du får ett bra grepp och ger ditt kök en traditionell touch.

Tror det var allt för denna gången.

 

Kommentera