Polenresan

Igår kom vi hem från Gdynia, Polen, ett dygn försent. Tack vare ruggigt väder. Dock gav detta oss tid för massage på båtens spa för att lätta på värken som kom efter 8 timmars spatserande i byggvaruhus.

Vi började några timmar på Castorama:

878

 

En trevlig affär, välorganiserad, lätt att hitta i och med priser utsatta på alla varor. Det var alltså dags att med penna och papper i högsta hugg skriva ner allt som var intressant. Vilket visade sig vara alldeles för mycket, så det blev bara en bråkdel som skrevs ner. När vi var i Polen låg kursen på 1 zt = 2,36 kronor.

Vi funderar ju på att köpa så att vi kan måla med färgspruta inomhus. Hittade kompresser på 24/50 liter och 1,5 kW för priset 258/378 zt. Ett komplett kit med färgspruta etc men utan kompressor låg på mellan 100-250 zt. Super White Latexfärg för vägg (vilket vi inte ska ha, men ändå…) kostade 99 zt för 10 liter. Beckers färger fanns också, men till ett lite högre pris.

Om vi fortsätter på verktygsspåret tog vi några foton på slagborr och kap- och geringssåg:

933

940

939

 

Den översta bilden visar en Bosch PSB 600 RE för 287 zt. En vanlig handsåg (fogsvans?) kostade runt 50-lappen, i SEK. Stora verktygslådor fanns från 70 zt och verktygsvagnväskor eller vad man ska kalla dom låg från ca 100 zt och uppåt.

Vi tittade även på ISOVER isolering GR 150 mm, lamda på 0,040 w/mK för 10,96 zt per kvm. Fanns även med lamdavärde ner till 0,030 och då låg priset på mellan 20-25 zt per kvm.

 

De hade en hel avdelning med belysning, allt från spotlights till golvlampor och allt där mellan. Deras stil och smak är lite annorlunda än vad vi ser i våra butiker i Sverige, men där fanns ändå en och annan armatur som var fin.

Vi ska ju ha en del infällda spotlights i vissa tak. Priser på LED-spotlights på 35-50 W låg från 29 zt för ett 3-pack. Utebelysning, både på vägg och mark, kostade mellan 50-100 zt.

Inbyggnadskaminer fanns det många av. De låg på pris från 1000 zt upp till 4000 zt.

Tyckte man att det fanns många kaminer så tappade man hakan när man såg handfatsutbudet. Här är ett smakprov:

877

I vårt badrum (en suite) vill vi ha ett handfat som står ovanpå en bänkskiva, gärna i lite oval form.

882

931

 

Till det stora badrummet vill vi ha två runda handfat på en bänkskiva

928 895

Till de runda handfaten vill vi ha ”vattenfallsblandare”, typ:

911

9643

Dessa såg vi på Leroy Merlin.

I det stora badrummet ska vi även ha en dusch. Här kommer ett utbud från Castorama:

926

959

884

935

 

Duschen från Hans Grohe är ju löjligt billigt jämfört med svenska priser.

Kakel och klinker ska vi också inhandla i Polen. I vår en suite ska vi ha mönstrat klinker på golvet, av marockansk typ, vilket vi inte hittade på dessa stora byggvaruhus. Låter ju iofs rimligt. Vi tänkte även ha fasat, vitt, blankt kakel upp en bit på väggen, cirka 150 cm.

897

925

Det fanns även större varianter på vanligt vitt kakel, till ett bra pris:

921

Vi hittade även klinkers som såg ut som trä:

922 923

Snyggt i sten:

880

 

Vi hittade också fantastiska parkettgolv, både 1-stavs och 3-stavs. Från ”vanlig” ek till en gråare modell och en ljusare/vitare modell. Priset låg mellan 95-150 zt/ kvm. Alla dessa hade 14 mm slityta.

Innerdörrar är ju också en sådan sak som vi skulle titta efter.

898

899

900

 

Mellanbilden fanns i flera olika alternativ. Man kunde få helt utan ”glas” och i andra färger/trä. Priset till vänster på lappen är för dörrbladet och det högra priset är för karm. Några av färgerna som fanns var ljusgrå, antracitgrå, vit och den som syns på bilden.

Vi var mycket nöjda med resan, det var värt 1300 kr för tur/retur med hytt med havsutsikt, två middagsbufféer och en frukostbuffé! Det var jättekul att se utbuden de hade och till vilka låga priser det såldes för!

Obs – en del av bilderna är från Leroy Merlin.

/G

En kommentar

  1. Angelika says:

    Smart att åka till Polen och inte betala onödigt mycket i Sverige. Synd att det blev en dag extra i Polen pga vädret, men en massage och lite extra tid för planering var ju kanske inte heller helt fel.
    Ska bli så roligt när huset väl börjar byggas!

Kommentera