Slutbesiktning 1

I helgen var svärföräldrarna nere och hjälpte till med köket. Det blev 12 långa timmar på lördagen och på söndagen endast 10. Innan i veckan hade jag och Johan varit där några timmar varje kväll, förutom på torsdagen, och målade. Såhär såg det ut i söndags:

20161016_174628

Det saknas dörrar/lådor på de flesta skåp, vitvaror är inte uppsatta och bänkskivan är inte klar. Johan var ute till kl 23 i måndags och sågade hål för vask i bänkskivan. Igår och idag har de slipat golvet på nedanvåningen, och nu i eftermiddag ska de måla första lagret med epoxy. Vilket betyder att vi inte kan göra något på bygget förrän på måndag, eftersom man inte får beträda golvet i helgen. Larm är på ingång, det blir Sector Alarm. Eftersom vi är med i VillaÄgarna så har vi bra erbjudande där.

Lägeskontroll utfördes i tisdags, nu ska bara el och VA kopplas om, Bobby ska ha alla dokument färdiga och pumpen ska kopplas in (vilket den kommer göras imorgon). Sen är det i stort sett dags att beställa slutsamråd.

Vi hade ju slutbesiktning i måndags, men den blev ju inte godkänd. Det var vi ju medvetna om eftersom vissa delar av entreprenaden inte är klart. Det var en bra och rättvis besiktningsman, både vi och Bobby var nöjda. Bobby fick 55 punkter att åtgärda. Det mesta är estetiska, som att rätta till lite puts invändigt och en del är innerdörrar som ska spännas eller fönster som ska ställas in bättre så att det inte drar in kalluft. Besiktningsmannen har bokat in 31/10 kl 15 för slutbesiktning 2.

Ventilationen är inkopplad men det brummar väldigt över entrén, detta ska också fixas. Vi har haft en del problem med Bobby det senaste, mest på grund av att han nu typ står utan pengar och inte kan slutföra golvet på bottenvåningen. Vi har kommit till vissa överenskommelser som vi hoppas blir bra, men missköter han sig kommer vi gå vidare med både vite och kontraktsbrott.

Det som nu krävs för slutsamråd är:

Från Bobbys sida

  • föranmälan till omkoppling från elbyggmätare (förhoppningsvis klart imorgon)
  • göra klart inför omkoppling från vattenbyggmätare (förhoppningsvis klart imorgon)
  • se till att ha alla dokument signerade och klara (förhoppningsvis klart innan söndag)
  • koppla in köket (klart nästa vecka)
  • koppla in värmepump (klart imorgon)

Från vår sida

  • göra klart köket (tyvärr får vi inte tillfälle för detta i helgen eftersom dom målat)
  • det ska finnas barnspärr i köket, detta har vi inhandlat
  • sätta upp brandvarnare
  • hällskydd i köket, detta måste vi inhandla

Som ni ser är där fortfarande en mikrochans att vi kan få till ett slutsamråd nästa vecka och vara utflyttade från lägenheten till månadsskiftet. Hoppet är det sista som överger en…

 

/G

 

Kommentera