Trädgårdsritning

Så, hittade en sida på internet där man kunde skissa upp sin trädgård. Blev ett snabbt utkast:

MyGarden-page-001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önskar att huset kunde färgas svart så att det är lättare att se. Men, men, tycker ändå att det var ett lätt och smidigt program att rita i. Till vänster om uppfarten ser man gången till uteplatsen utanför verandan. Rabatten ovanför gången är Rabatt 1 (klätterrosor, lavendel, betongbänk, krukor mm) och rabatten nedanför är Rabatt 2 (hängsälg, tulpaner, allium, trifter och myskmalva). Rabatten nedan uteplatsen är Rabatt 3 (rosor, brudslöja) – här blir troligtvis också pioner, och till vänster om uteplatsen är rabatt 4 (dvärgsyréner, vit stäppsalvia). På gräsmattan bakom blir det eventuellt ett körsbärsträd.

Till vänster om hela huset (skuggsida), blir det eventuellt makadam. Här kommer också rören upp från sandfångsbrunnarna, och cykelbanan går utanför. Kanske blir det något blomsterarrangemang med växter som tål skugga.

Uppe i vänstra hörnet blir en liten äng kring de två stora stenarna vi har i trädgården. Vill ha olika nävor där och lite högre blommor såsom fingerborgsblomma och kanske lupiner. Träden som står där är äpple och plommon. Ut mot åkern ser man våra pallkragar där vi ska odla. Vet dock inte hur de kommer stå.

Till höger kommer det stora trädäcket med sittgrupp och matgrupp. Vill ha ett utekök där någonstans också. Poolen ska nog vara åttaformig. Bakom poolen ut mot åkern vill jag ha ett växthus som man också kan ha matbord i.

Kommentera