Framsidan…

…går långsamt, men det händer lite iaf! Jag har spenderat åtskilliga timmar med att gräva ogräs ur marken, som är en blandning av leråkermark och nertrampad makadam (läs:cement, haha!). Vilket jäkla jobb….Nu är snart alla 60 kvm ogräsfria. På grund av att det tagit så lång tid, började min hängsälg att sloka, så jag fick akutplantera den häromdagen. Hoppas den hämtar sig:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag har ju fler växter som väntar på plantering: två klätterrosor, tre buskrosor, 13 lavendel och två dvärgsyréner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har planterat tre olika sorters dahlior, och den vita har redan hunnit bli 20 cm stor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingemar var nere några dagar och fick med sig växter från Lottas syster Annika. Det var smultron, två sorters pimpinellrosor, oregano, flox, murgröna, en sorts ruta, citronmeliss och massor mer!

cof

Det var någons sorts snigel utan skal på en av krukorna, så jag har sköljt bort all jord från växterna och kollat rötterna efter ägg innan jag planterat om. Har inte hittat ägg på någon planta än. Nu är i alla fall vår veranda översållad av krukor och blommor. Alla sticklingar jag fick från min chef har tagit sig och i förrgår planterade jag om alla pelargoner.

Vi var på Gunnebo när Ingemar var här och då köpte jag även en Mårbackapelargon och en rosenknoppspelargon som heter Kronprinsessan Mary.

cof

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetet med uppfart och framsida har tagit fart. Vi har haft en kille här som varit och grävt och sen fyllt uppfarten med tre lass av någon blandad massa som ska vara bärlager. Imorgon ska vi ringa och hyra en markvibrator och sen padda hela uppfarten. När det är klart ska vi nog ha på ett nytt lager innan vi lägger ytterligare en markduk (pga att det även är en del jord i fyllnadsmassan). Efter markduken ska vi padda ett lager av någon annan sorts grejs, antingen stenmjöl eller asfaltskross och till sist lägger vi den fina svarta makadamen. Sen kan vi köra in våra bilar!

Gången och uteplatsen utanför verandan ska såklart också göras vid, men här ska det bara fyllas cirka 15 cm med bärlager som ska paddas. När allt är paddat och klart ska vi börja mura lecablocken kring rabatterna. Sedan ska dessa putsas och målas.

dig

cof

cof

nor

Vi har börjat funderat på vad för sorts staket vi vill ha på ena kortsidan av tomten (den ut mot cykelbanan). De allra flesta i området har byggt staket av tryckimpregnerat virke. Reglerna här säger 1,1 meter högt med tätt material, sen kan man ha upp till 1,8 meter med 50% luft. Vi har tittat på varianter med murad/gjuten del som sedan har trä resten.

Love this entrance design / front yard privacy fence:

Bild lånad från: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/ac/dd/10/acdd10bfbabfefc0a2c323039a8b7441.jpg

SHED Architecture & Design - Modern Architects Seattle - Portage Bay Yardscape:

Bild lånad från: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/6a/51/61/6a516188995e417d061e7860060bef80.jpg

Horizontal front entry scaled appropriately for contemporary ranch home.:

Bild lånad från: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/43/7d/13/437d137a62d556054905ae8bb9fba1d8.jpg

Jag gillar den nedersta bilden mest. Tanken var då att det gjutna skulle målas i vitt för att knyta ihop med de murade rabatterna och odlingsbänkarna. Vi tänkte även göra ett liknande arrangemang kring soptunnorna och sen mellan uppfart och det trädäck som börjar sen. Men vi får se. Många projekt man vill sätta igång, men som vanligt är det tid och pengar som sätter gränser.

Dagen har bjudit på regn och tråkigt väder. Tanken var att vi skulle sätta igång med iaf två inomhusprojekt idag – sätta upp rullgardiner på datorloftet och påbörja sittdynor till våra rottingstolar. Jag tänkte göra dynor av en skumgummimadrass vi har liggande och något tyg i min skattkista, men jag har ju fortfarande inte köpt transformator till symaskinen. Jag hoppas att iaf rullgardinerna kommer upp 😛

/G

En kommentar

  1. Hanna says:

    Kul att du börjat blogga igen! Roligt att se hur det går framåt även efter inflytt!
    Hoppas allt löser sig med entreprenören snart!

    Kram!

Kommentera